Event info

Op zaterdag 3 juni 2023 is het zo ver. Dé gezelligste wielerklassieker van België komt weer naar Nederland. In Hoogeveen wordt het startschot gegeven voor 65, 115 of 165 km fietsen door het prachtige Drentse landschap. Trommel je vrienden op, trek je wielersokken aan, pomp je banden nog eens stevig op en je bent klaar voor de start!

Onderweg word je volop aangemoedigd en wanneer je de top van Col du Vam hebt bereikt zal de muziek je de energie geven om nog even lekker door te trappen.

De Chouffe Classic is niet voor niets de gezelligste wielerronde van Nederland. De laatste etappe is de leukste en vindt plaats op het terrein van de WSV de Peddelaars in Hoogeveen. De koude Chouffe die je bij de finish ontvangt is inbegrepen bij je inschrijving. Daarna kun je moe maar voldaan neerploffen bij het Chouffe Chalet en lekker blijven borrelen met je wielervrienden. Heb je nog wat energie over? Dan kun je nog een dansje wagen, want er is natuurlijk volop muziek en bier.

Dit wil je niet missen! Raap je wielervrienden bij elkaar en schrijf je nu in!

 


Nagenieten met een koude Chouffe bij de finish. Bij je inschrijving is het eerste glas Chouffe inbegrepen.

Keuze uit drie prachtige uitgepijlde routes + GPX bestand voor in je fietscomputer

ROUTES

Vanaf de wielerbaan in Hoogeveen voeren de routes van 65, 115 en 165 km over de mooiste Drentse paden. Fiets door de bossen, over de heide en keien en langs pittoreske dorpjes en hunebedden. De routes gaan onder andere over de kenmerkende Drentse keienpaden en onderweg zal ook de Col du Vam, bekend van het NK wielrennen, twee keer beklommen worden.

Klik hier voor alle routes

STARTBESCHEIDEN

Indien je bij de registratie hebt gekozen voor het thuissturen van je stuurbordje, zul je deze in de week voor het evenement thuis ontvangen. Dit is enkel voor Nederlandse adressen mogelijk.


Anders kunnen de startbescheiden opgehaald worden op de dag van het evenement. In de week voorafgaan aan het evenement ontvang je een mail met meer informatie.

VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 / 50 km een verzorgingspost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportrank en sportvoeding van Amacx.


BEREIKBAARHEID

De start en finish van de Chouffe Classic zijn bij de wielerbaan van WSV de Peddelaars Hoogeveen. 

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving van de start.

PROGRAMMA

Tijd Activiteit
8.00 – 10.30 uur Afhalen startbewijzen
8.30 – 9.30 uur Startmogelijkheid 165 km
8.45 - 10.30 uur Startmogelijkheid 115 km
10.00 - 11.00 uur Startmogelijkheid 65 km
17.00 uur Sluiting Finish
   

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

START & FINISH LOCATIE


VERZORGINGSPOSTEN 

Verzorgingspost 1: De BosLounge in Spier
Op de routes van 65, 115 en 165 km
Open van 9.00 tot 13.00 uur
www.boslounge.nl
Een prachtig, rustig en mooi plekje. Direct aan de rand van het Nationaal Park. Een kopje koffie, thee of een snack. De Boslounge biedt voor ieder wat wils.

Verzorgingspost 2:Hotel de Oringer Marke in Odoorn
Op de route van 165 km
Open van 11.00 tot 14.00 uur
www.deoringermarke.nl
Beleef Drenthe in De Oringer Marke. Beleef Drenthe met haar prachtige natuur en histrorische bezienswaardigeheden, gecombineerd met perfecte gastvrijheid. Proef de vrijheid en rust van in het hart van Odoorn

Verzorgingspost 3: Sportcentrum Oosterhesselen
Op de routes van 115 en 165 km
Open van 11.30 tot 16.00 uur
www.sportcentrumoosterhesselen.nl
Een prachtig moment voor een kop koffie en stuk appelgebak op terras van het middelpunt van sport in het prachtige dorp Oosterhesselen. Neem plaats op het terras en geniet van het moment


Fietsenstalling

Wil je na afloop van de tocht op je gemak een biertje drinken in het Chouffe Chalet? Zet je fiets dan veilig weg in de beveiligde fietsenstalling.

Do you care?


Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We proberen hiermee bewustwording te creëren voor onze deelnemers tegenover medefietsers, automobilisten en de omgeving.

Respect tonen voor andere fietsers, voor andere weggebruikers, voor omwonenden en voor de prachtige omgeving waarin gefietst wordt, dat hebben we vertaald in vijf duidelijke pictogrammen: