Event info

Op zaterdag 3 juni 2023 is het zo ver. Dé gezelligste wielerklassieker van België komt weer naar Nederland. In Hoogeveen wordt het startschot gegeven voor 65, 115 of 165 km fietsen door het prachtige Drentse landschap. Trommel je vrienden op, trek je wielersokken aan, pomp je banden nog eens stevig op en je bent klaar voor de start!

Onderweg word je volop aangemoedigd en wanneer je de top van Col du Vam hebt bereikt zal de muziek je de energie geven om nog even lekker door te trappen.

De Chouffe Classic is niet voor niets de gezelligste wielerronde van Nederland. De laatste etappe is de leukste en vindt plaats op het terrein van de WSV de Peddelaars in Hoogeveen. De koude Chouffe die je bij de finish ontvangt is inbegrepen bij je inschrijving. Daarna kun je moe maar voldaan neerploffen bij het Chouffe Chalet en lekker blijven borrelen met je wielervrienden. Heb je nog wat energie over? Dan kun je nog een dansje wagen, want er is natuurlijk volop muziek en bier.

Dit wil je niet missen! Raap je wielervrienden bij elkaar en schrijf je nu in!

 


Nagenieten met een koude Chouffe bij de finish. Bij je inschrijving is het eerste glas Chouffe inbegrepen.

Keuze uit drie prachtige uitgepijlde routes + GPX bestand voor in je fietscomputer

ROUTES

Vanaf de wielerbaan in Hoogeveen voeren de routes van 65, 115 en 165 km over de mooiste Drentse paden. Fiets door de bossen, over de heide en keien en langs pittoreske dorpjes en hunebedden. De routes gaan onder andere over de kenmerkende Drentse keienpaden en onderweg zal ook de Col du Vam, bekend van het NK wielrennen, twee keer beklommen worden.

Alle routes 

STARTBESCHEIDEN

Indien je bij de registratie hebt gekozen voor het thuissturen van je stuurbordje, zul je deze in de week voor het evenement thuis ontvangen. Dit is enkel voor Nederlandse adressen mogelijk.


Anders kunnen de startbescheiden opgehaald worden op de dag van het evenement. In de week voorafgaan aan het evenement ontvang je een mail met meer informatie.

VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 / 50 km een verzorgingspost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportrank en sportvoeding van Amacx.


BEREIKBAARHEID

De start en finish van de Chouffe Classic zijn bij de wielerbaan van WSV de Peddelaars Hoogeveen. 

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving van de start.

Ook is het mogelijk om met de trein te reizen naar station Hoogeveen en vervolgens naar de start te fietsen (ongeveer 10 minuten fietsen).

Bereikbaarheid en parkeren 

PROGRAMMA

Tijd Activiteit
08.00 – 10.30 uur Afhalen startbewijzen
08.30 – 09.30 uur Startmogelijkheid 165 km
08.45 10.30 uur Startmogelijkheid 115 km
10.00 11.00 uur Startmogelijkheid 65 km
17.00 uur Sluiting Finish
   

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

START & FINISH LOCATIE


VERZORGINGSPOSTEN 

Verzorgingspost 1: De BosLounge in Spier
Op de routes van 65, 115 en 165 km
Open van 9.30 tot 12.30 uur
www.boslounge.nl
Een prachtig, rustig en mooi plekje. Direct aan de rand van het Nationaal Park. Een kopje koffie, thee of een snack. De Boslounge biedt voor ieder wat wils.

Verzorgingspost 2: Eetcafé Lindeboom
Op de routes van 115 en 165 km
Open van 11.15 tot 15.15 uur
http://www.eetcafelindeboom.nl/
Eetcafé Lindeboom ligt in Oosterhesselen, nabij de sportvelden. De perfecte plek om heerlijk te lunchen of te dineren en gezellig te borrelen. 

Verzorgingspost 3: Hotel de Oringer Marke in Odoorn
Op de route van 165 km
Open van 10.45 tot 13.00 uur
www.deoringermarke.nl
Beleef Drenthe in De Oringer Marke. Beleef Drenthe met haar prachtige natuur en histrorische bezienswaardigeheden, gecombineerd met perfecte gastvrijheid. Proef de vrijheid en rust van in het hart van Odoorn

Fietsenstalling

Wil je na afloop van de tocht op je gemak een biertje drinken in het Chouffe Chalet? Zet je fiets dan veilig weg in de beveiligde fietsenstalling.

De fietsenstalling werkt als volgt:

1. Je ontvangt na de finish 2 polsbandjes.

2. Je bevestigt 1 bandje aan je fiets en 1 om je pols.

3. Parkeer je fiets in de bewaakte fietsenstalling. Na afloop kun je je fiets enkel ophalen op vertoon van je polsbandje wat overeenkomt met het polsbandje om je fiets.


We Care About Cycling

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.