Geslaagde wielerdag in de prachtige fietsprovincie Drenthe

images

Op zondag 14 juli klonk om 9 uur het officiële starschot voor de derde editie van Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic. Het startschot werd gegeven door Erik Dekker, die vervolgens zelf ook op de fiets stapte om een mooie tocht door Drenthe te rijden.

De deelnemers reden een route van 65, 115 of 165 km door prachtige Drentse bossen, over de heide en door pittoreske dorpjes. Onderweg kwamen de deelnemers een aantal typisch Drentse keienstroken tegen. Waar sommige deelnemers voor het geasfalteerde fietspad naast de strook kozen waren er ook een heleboel echte keienvreters die vol over de keienstroken reden. Fantastisch om te zien!

Nieuw dit jaar was de Col du VAM, een heuse beklimming in Drenthe. Deze beklimming is zo nieuw dat zelfs Erik Dekker hem nog niet verkend had. De deelnemers kregen deze beklimming op het einde van de routes als ‘toetje’ voorgeschoteld. Met al die kilometers in de benen is zo'n beklimming wel even afzien maar de voldoening na afloop in des te groter.

Op een enkele kleine bui na hielden de deelnemers het droog. Met een temperatuur van 18 graden was het fris voor de tijd van het jaar, maar goed fietsweer om flink wat kilometers te maken. Moe en zeer voldaan arriveerden de deelnemers bij de finish. Als beloning voor hun knappe prestatie ontvingen alle deelnemers een welverdiende medaille bij de finish. Na afloop maakte veel deelnemers gebruik van de kans om samen met wielericoon Erik Dekker op de foto te gaan.

Drenthe’s Mooiste is onderdeel van de We Are Cycling serie. We organiseren dit jaar nog een aantal mooie toertochten. Zoals de BinckBank Tour Teamtijdrit op zaterdag 17 augustus en de 14e Gerrie Knetemann Classic om zondag 8 september. Kijk voor alle toertochten op www.wearecycling.nl