Oef! Maximaal genieten tijdens de eerste Chouffe Classic in Nederland

images

Op zaterdag 4 juni is onder prachtige omstandigheden de eerste Nederlandse editie van de Chouffe Classic verreden. Fietsers van alle niveaus en uit heel het land waren afgereisd naar Drenthe om daar een toertocht van 65, 115 of 165 km te fietsen. Met een temperatuur van 20 graden en een heerlijk zonnetje was het optimaal genieten.

 
Stuurbordje monteren, de Chouffe fietssokken aan en gaan met die banaan! De deelnemers konden onderweg genieten van al het natuurschoon dat fietsprovincie Drenthe te bieden heeft. Prachtige groene bossen, uitgestrekte heidevelden en pittoreske Drentse dorpjes.

 
Op de routes waren er meerdere verzorgingsposten waar men kon bijkomen en de energievoorraad weer kon aanvullen met o.a. fruit, koeken en hoogwaardige sportvoeding van Amacx. Daarnaast maakten veel deelnemers een pitstop bij de diverse Chouffe horeca gelegenheden langs de route.

 
Er moest ook flink getrapt worden. Onderweg kwamen de deelnemers een aantal typisch Drentse keienstroken tegen en moest de VAM berg maar liefst twee keer beklommen worden! Oef! Vooral tijdens de tweede beklimming op de terugweg was het even afzien, maar onder muzikale begeleiding van de Boom Boom Boys Oldekerk lukte het iedereen om de top te halen. Chapeau!

Vanaf de top van de VAM berg konden de deelnemers de Chouffe al bijna ruiken. In rap tempo werden de laatste kilometers afgelegd. Aangekomen bij de finish ontvingen de deelnemers hun welverdiende Chouffe Classic medaille en een heerlijk koud Chouffe biertje.
 

De goed gemutste deelnemers konden ook na de finish blijven genieten. Met diverse activiteiten en voldoende bier was het een heuse Chouffe afterparty!

📷 Bekijk het Facebook fotoalbum voor een heleboel leuke foto's.
🚴 Jezelf in actie terugzien? Je kunt je persoonlijke foto's bekijken en bestellen via marathonphotos.live.

We Are Cycling
De Chouffe Classic is onderdeel van de We Are Cycling serie. We organiseren dit jaar nog meer gezellige en compleet verzorgde toertochten. Zo kan je op zondag 19 juni meedoen met de Redbeans Ronde van Nijmegen en op zondag 18 september aan de Harbour Tour Rotterdam. Kijk voor een overzicht van al onze toertochten op www.wearecycling.nl.