Vorige edities

2023

Chouffe Classic

Op zaterdag 3 juni vond de tweede Nederlandse editie van de Chouffe Classic plaats. Net zoals bij de eerste editie, hadden de fietsers weer een fantastische fietsdag. Op deze zonnige dag stonden er drie mooie routes op de agenda voor fietsers van alle niveaus. Zowel op de fiets als bij het Chalet Chouffe was het een dag waarover nog lang nagepraat zal worden!

Sfeerverslag Fotoalbum
2022

MAXIMAAL GENIETEN TIJDENS DE EERSTE CHOUFFE CLASSIC IN NEDERLAND

Op zaterdag 4 juni is onder prachtige omstandigheden de eerste Nederlandse editie van de Chouffe Classic verreden. Fietsers van alle niveaus en uit heel het land waren afgereisd naar Drenthe om daar een toertocht van 65, 115 of 165 km te fietsen. Met een temperatuur van 20 graden en een heerlijk zonnetje was het optimaal genieten.

Foto's Aftermovie
2019

GESLAAGDE WIELERDAG IN DE PRACHTIGE FIETSPROVINCIE DRENTHE

Op zondag 14 juli 2019 klonk om 9 uur het officiële starschot voor de derde editie van Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic. De deelnemers reden een route van 65, 115 of 165 km door prachtige Drentse bossen, over de heide en door pittoreske dorpjes. Nieuw dit jaar was de Col du VAM, een heuse beklimming in Drenthe. Met al die kilometers in de benen is zo'n beklimming wel even afzien maar de voldoening na afloop in des te groter. Op een enkele kleine bui na hielden de deelnemers het droog. Met een temperatuur van 18 graden was het fris voor de tijd van het jaar, maar goed fietsweer om flink wat kilometers te maken. 

2018

GENIETEN TIJDENS DRENTHE'S MOOISTE, DE ERIK DEKKER CLASSIC

Zondag 15 juli 2018 stonden ruim 650 enthousiaste deelnemers aan het vertrek voor Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic. Met een strakblauwe lucht, een licht briesje en een heerlijke zonnetje klonk om 9 uur het officiële startschot met daarbij natuurlijk ook Erik Dekker zelf. Om 9:15 was er een speciaal dames startschot met onder andere blogster Japke Janneke aan de start. De deelnemers kregen een prachtige route van 65, 115 of 165 km door Drentse bossen, over de heide en langs pittoreske dorpjes voorgeschoteld. Terwijl de Tour de France renners de kasseienstroken in Roubaix aandeden kregen de deelnemers in Drenthe ook de kans om eens een echte keienstrook te proberen.

2017

Erik Dekker Classic wordt Drenthe's Mooiste | de Erik Dekker Classic

Zondag 11 juni 2017 stond de eerste editie van Drenthe's Mooiste, de Erik Dekker Classic op het programma. Met heerlijk zomers fietsweer en een gezellige sfeer was dit de derde succesvolle tocht van de We Are Cycling tour. De deelnemers reden een route van 65, 110 of 160 kilometer door het trainingsgebied van Erik Dekker. Deze routes toonden de schoonheid en diversiteit van het Drentse landschap. Over de heide en door de bossen en pittoreske Drentse dorpjes. Onderweg kwamen de deelnemers de nodige uitdagingen tegen. Zo zaten er meerdere Drentse keienstroken in het parcours.

Terugblikmagazine